Wat is airsoft?Airsoft is een combat simulatie game die vaak wordt vergeleken met paintball. Maar toch is airsoft in vele opzichten anders dan paintball. 

Tijdens het spelen van airsoft maak je gebruik van replica wapens die een kopie zijn van echte wapens. Deze airsoftreplica's zijn gelukkig geen echte wapens en je kunt ze ook nooit omvormen tot echte vuurwapens. Het realisme bij een spel is alleen veel groter, wat het spel natuurlijk intenser maakt. De projectielen die worden afgeschoten zijn kleine balletjes van 6 mm. Dit zijn enkel Belgisch goedgekeurde bb's.

Ben je als eerste geraakt? Geen paniek, want je kan elk spel terug meespelen tot het einde. Er bestaan verschillende speltypes zodat er voldoende variatie is zoals Capture The Flag of Call Of Duty. 

Airsoft bestaat uit 3 disciplines

  1. Parcoursschieten (IAPS), hierbij moet je zoveel mogelijk punten te halen op korte tijd door te schieten op speciaal ontwikkelde doelen.
  2. Kaartschieten, hierbij moet je zo accuraat mogelijk schieten. Lettende op je ademhaling, strategie en houding.
  3. Re-enactment, hierbij nemen 2 groepen het tegen elkaar op om tijdens een wedstrijd punten te behalen. De sleutel tot winnen ligt hierbij in de communicatie.

Ben jij klaar om samen met je team de vijand te verslaan in een competitieve spelletje airsoft?

Met de activiteiten van Action Valley laat je het kind in jezelf los. Bevrijd jezelf uit een tactische escape room, of elimineer tegenstanders tijdens een competitief spelletje paintball, lasershooting of airsoft. Tot slot kan je je van je meest atletische kant laten zien tijdens onze highland games. 

Maak een afspraak